Lifestyle

Doelen behalen en behouden is ontzettend moeilijk. Dit heeft alles te maken met mentaliteit en gedrag. Herkent u het, dat u wilt veranderen, maar dat uw lichaam ’schreeuwt’ om weer terug in het oude patroon te vervallen? Om uw doelen te behalen is het vaak nodig om uw leefstijlgedrag te veranderen.

Wat is lifestyle coaching nu precies. Dit is niet meer of minder dan groei ontwikkelen om de levenskwaliteit van de mens te bevorderen. Om gezond en vitaal te zijn, uw ideale gewicht te behalen en te behouden is gezonde voeding naast beweging een onmisbare schakel. Bent u bekent met het jojo-effect en heeft u ooit geprobeerd om af te vallen met behulp van een dieet?

Om uw doelstellingen te bereiken zult u uw voedingspatroon moeten veranderen. JCLC coacht u hierbij en zorgt ervoor dat u een gezond voedingspatroon aanleert welke bij uw leefstijl past. Een crashdieet zal ik niet voorschrijven gezien het resultaat slechts tijdelijk is.

In het Lifestyle Coachingstraject zijn er 13 contactmomenten. Tijdens  de contactmomenten: 1 – 5 – 9 – 13  wordt het navolgende uitgevoerd en besproken:volledige voedingsamnese, bepaling gewicht, vetpercentage en BMI (Body Mass Index), bloeddrukmeting, omvangmetingen (taille, heup en benen) en bewegingsadvies;

In de overige contactmomenten: bepaling gewicht, vetpercentage en BMI (Body Mass Index), en bespreken voedingsdagboek.

Het is de bedoeling/opzet dat tijdens het gehele taject dagelijks eenvoedings- en beweegdagboek wordt bijgehouden. Daarnaast kan  aan het traject een Persoonlijk Trainings Traject (P.T.T.) worden toegevoegd.