Sportvasten

Wat is sportvasten ?

Sportvasten is een unieke en krachtige methode gericht op het beïnvloeden van je stofwisseling, zodat er een duurzame switch van suiker- naar vetverbranding tot stand komt. Deze ‘metabole switch’ wordt bereikt door een specifieke combinatie van voeding, vasten, suppletie en sporten toe te passen.

Door de metabole switch wordt het lichaam zodanig geprikkeld, dat het meer energie uit vet gaat halen en minder uit suiker. Met als gevolg een afname van overtollig vetweefsel en een verminderde behoefte aan suiker. Het resultaat van de switch is verbluffend: je wordt blijvend fitter, slanker en vitaler in 10 dagen! Na de kuur van 10 dagen blijft het resultaat behouden door een aantal eenvoudige richtlijnen op te volgen.

De resultaten

De metabole switch die tot stand komt door het sportvasten zorgtvoor een duurzame verbetering van je lichaam. Na het doenvan een sportvastenkuur zien we bij vrouwen een gemiddeld blijvend gewichtsverlies van 2 tot 4 kilogram en een buikomtrek afname van 3 tot 5 centimeter. Bij mannen is dit 4 tot 6 kilogram duurzame gewichtsafname en een verminderde buikomtrek van 4 tot 7 centimeter. Daarnaast zien we bij een grote groep mensen een verlaging van het cholesterol en de bloeddruk en een toename van de algehele conditie, waaronder een sterk verbeterd uithoudingsvermogen en sneller herstel na sporten.

Werkingsmechanisme sportvasten

Vanuit wetenschappelijk onderzoek weten we dat personen waarbij de spieren vooral goed zijn in vetverbranding (zoals duursporters) over het algemeen slanker, vitaler en gezonder zijn en minder last ondervinden van de Westerse levensstijl en voedingsgewoonten. Door de specifieke combinatie van sporten, vasten en het gebruik van bepaalde voedingssupplementen switchen de zogenaamde type-2A spiervezels van suiker- naar vetverbranding. Hierbij zijn hormonen en oergenen betrokken die mens en dier ooit in staat stelden om in perioden van voedselschaarste toch op voedsel te kunnen jagen. Deze hormonen en oergenen zorgen ervoor dat het lichaam extra mitochondriën (de energiecentrales van de cel) gaat aanmaken en dat de verbranding van vetten verder gestimuleerd wordt. De energieproductie uit suiker en vet zal hierdoor beter in balans komen. Als gevolg hiervan wordt het lichaam slanker, neemt de behoefte aan suiker af en zal derhalve ook de druk op het insulinesysteem verminderen. Ook kan er door het lichaam meer energie geproduceerd worden voor meer vitaliteit, een groter concentratievermogen en verbeterde sportpresentaties.